2021-03-25 18:40:28• hírek • Agerpres

Módosulnak a kijárási tilalom szabályai, hogy a hívek részt vehessenek a húsvéti éjféli misén

Módosítani fogják a hatóságok a kijárási tilalom szabályait, hogy a hívek részt vehessenek a húsvéti éjféli misén, illetve az ünnephez kötődő más egyházi szertartásokon - szögezte le a miniszterelnök csütörtökön, az egyházi illetékesekkel folytatott megbeszélést követően.

Florin Cîţu egy Facebook-bejegyzésben azt írja, az egyeztetésen megoldásokat kerestek arra, hogy a keresztények idén egészségügyileg biztonságos módon vehessenek részt a húsvéti templomi szertartásokon. Végül az a határozat született, hogy ennek érdekében húsvétkor lazítanak a kijárási korlátozásokon, módosul az intervallum, amely alatt érvényben lesz a tilalom.


A kormányfő ugyanakkor felhívást intézett az egyeztetésen jelen levő egyházi képviselőkhöz, hogy támogassák híveik körében a koronavírus elleni oltókampányt. Florin Cîţu szerint szó esett a megbeszélésen a koronavírusban elhunyt személyek temetési szertartásával kapcsolatos szabályok módosításáról is, az új előírásokat az egyházi illetékesekkel közösen dolgozzák majd ki. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: